hrautomaki Paatunut pessimisti ei joudu pettymään koskaan

Eurooppalaisia epäyhtälöjä

  • Eurooppalaisia epäyhtälöjä

Miksi EU perustettiin?

Alun perin tarkoituksena oli poistaa Saksan ja Ranskan historiallinen vastakkainasettelu.

Motiivina oli myös luoda kilpailukykyinen talousalue vastaamaan kaakkois-Aasian ja pohjois-Amerikan kauppahaasteisiin. Lisäksi maalailtiin abstrakteja haaveita valtioiden keskinäisestä harmoniasta ja tasa-arvosta.

Mihin on tultu?

Vasta liian myöhään on alettu ymmärtämään, että EU:ssa keinotekoisesti nivottiin yhteen työmoraaliltaan ja rehellisyysperiaatteiltaan erilaisien kansojen tilkkutäkki, jossa keskinäinen harmonia ja tasa-arvo on mahdottomuus koska EU ei erilaisia perinteitä, elämäntapoja ja moraaleja muuksi muuta.

Erilaisuuden seurauksena tuli pakkotilanteita tukea Portugalia, Irlantia, Kreikkaa, Espanjaa, ja myöhemmin mitä todennäköisimmin Italiaa, jotta euro säilyttää valuuttana arvonsa. Näin EU on oman euronsa panttivanki, ja pakotettu jatkossakin vetämään perässään huonon taloudenpidon maita. Käytännössä ylivelkaantuminen, laiskuus ja epärehellisyys palkitaan antamalla lisää rahaa taloutensa paremmin hoitaneiden maiden omalla vastuullaan ottamista lainoista.

Neuvostoliitossa toimittiin aivan samoin kuin EU:ssa, eli yhteisvastuullisesti tuettiin keski-Aasian taloudellisesti jälkeenjääneitä tasavaltoja, ja lopputuloksena oli pysähtynyt ja kilpailukyvytön suljettu talousalue - kohtalo, joka odottaa myös EU:ta.

Vaikka euro on vapaasti vaihdettava valuutta, yksityisyritteliäisyys ja monipuoluejärjstelmä ovat sallittuja, EU on taloudellisesti kuin Neuvostoliiton klooni.

USA liittovaltiona on toimiva yksikkö, sillä sen osavaltiot kulttuurisesti ovat hyvinkin samankaltaisia, mutta juuri se keskinäinen samankaltaisuus EU:ssa puuttuu.

EU:n utopistinen ja retrososialistinen taloudellinen tasapäistämispyrkimys johtaa aikanaan samankaltaiseen pysähtyneisyyteen ja kilpailukyvyttömyyteen, kuin Neuvostoliitossakin sillä sisäiset varat sitoutuvat keskinäisiin tukiin.

Samaan aikaan globalisaation avulla omistavat luokat voitontavoittelussaan ovat enenevästi siirtäneet Euroopan teollisia työpaikkoja kaakkois-Aasiaan, jonka kanssa oli tarkoitus kilpailla, ja tilalle ei ole tullut korkean teknologian uusia työpaikkoja, sillä samainen korkea teknologia on ulkoistettu Aasiaan, jossa sitä tullaan kehittämään itsenäisesti. Näin Euroopassa työttömyys lisääntyy entisestään, ja sitä vauhdittaa jatkuva hallitsematon maahanmuutto EU:n ulkopuolelta.

EU:ta odottaa yhteisvaluutassaan tasavertainen näivettyminen ja päätyminen pysähtyneisyyteen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Vuonna 1900 neljännes maailman ihmisistä asui Euroopassa. Nyt meitä on vain 7 prosenttia. Ja me olemme eläkeläisiä.

Ajattele, kymmeniä valtioita, joiden väkiluku prosentin murto-osia. Mitä mahdollisuuksia on tällaisilla lilliputtivaltioilla pärjätä jättiläisten seurassa?

EU on utopistinen kuten kirjoitit. Tämä saattaa olla Euroopan viimeinen taisto. Mutta kuka keksii paremman?

Toimituksen poiminnat